Studio V_1_062052C retouched.jpg
Portfolio

Studio V

0.00

Revival of a much-loved building with function and framework for spiritual balance.

The adaptive reuse of the former Krause Music Store is where new and old coexist in harmony, and new interventions pay homage to the landmark façade. 

The existing building had a dark and depressing interior, where the limited and only source for daylight was through the front facade for the entire 1st floor.  In addition to spatial and functional requirements to support a highly collaborative workplace, the owner’s criteria for their new office also included an emphasis on their spiritual needs.

New veil-like scrims on building center axis pay homage to the facade by reinforcing its symmetry.
New rear bay windows, in the same proportion as the landmark facade’s proscenium, provide an informal place to work, additional natural light, and access to a contemplative garden.  
Integrating function and design, the scrims provide visual privacy from the busy pedestrian street, conceal services for the worksettings, and reinforce the owner’s needs for purposeful serenity, while maintaining energy at the building center.

Role: Project Architect, Interior Designer

Year Completed: 2007 while at Wheeler Kearns Architects

Photographer: Steve Hall, Hedrich Blessing

Add To Cart
Studio V_1_062052C retouched.jpg
Studio V_2_062052G.jpg
Studio V_3_062052I_retouched.jpg
Studio V_4_062052H.jpg
Studio V_5_062052J_retouched.jpg